Stolnoteniska sekcija

U Društvu je uvijek bilo zaljubljenika u sport, pa je tako i stolni tenis koji je bio iznimno popularan u Vojvodini privukao zainteresirane članove. Veliki poticaj aktivnosti je dao gospodin László Fekete, veliki poznavatelj igre i međunarodni sudac kada se aktivnije uključio u rad. Rad sekcije je započeo krajem ’60-tih godina 20. st. kada su mladi entuzijasti vježbali, igrali mečeve među sobom organizirali interna prvenstva. Ozbiljan iskorak je napravljen kada su ekipa Društva u proljeće 1972. godine prijavila za prvenstvo u organizaciji Stolnoteniska Organizacije Sindikalnih Aktiva Grada Zagreba. Zaključno s jeseni 1990. godine u tih 18 godina je najmanje jedna, ali su često i 2 ili 3 ekipe s promjenjivim uspjehom odigravale svoje mečeve protiv protivnika u različitim ligama. Postupni izostanak mladih iz Vojvodine, te Domovinski rat su zaustavili organizirano bavljenje stolnim tenisom u Društvu. U 20 godina koje su slijedile se zvuk udaranja celuloidne loptice iznimno rijetko mogao čuti u prostorijama Društva.

Ponovno oživljavanje rada sekcije je krenulo u proljeće 2010. godine na inicijativu Zoltána Balázsa Pirija. Složila se ekipa od 5-6 članova koja je odlučila od jeseni iste godine ponovno okušati svoju sreću u prvenstvu kojega organizira Udruga stolnotenisača rekreativaca Grada Zagreba. Članovi ekipe su aktivno radili na privlačenju novih ljudi, te je sekcija od proljeća 2011. godine sudjelovala s dvije, od proljeća 2013. godine s tri, a između jeseni 2015. i jeseni 2019. s četiri ekipe u prvenstvima s više ili manje uspjeha.

Epidemija korona-virusa je na kratko zaustavila ovu aktivnost, ali je posredno doprinijela i tomu da se broj prijavljenih ekipa u prvenstvo smanji na dvije.